Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag Uffelte – DOS’63 (03/11/2013)

Reclame voor de voetbalsport

Uffelte 1 speelde afgelopen zondag de achtste wedstrijd van deze competitie. Vorige week speelde Uffelte 1 gelijk (1-1) uit tegen EHS’85 in Emmerschans. Vandaag was de thuiswedstrijd tegen Dos’63 uit Drogteropslagen. De ploeg waar we vorig seizoen redelijk gemakkelijk twee keer van wisten te winnen. Maar dat zegt niet zoveel, dit soort ploegen hebben nooit elk seizoen dezelfde spelers in hun team. Dat bleek ook nu wel weer. Een paar bekenden zaten er nog in van het vorig seizoen, maar de meesten waren voor ons onbekend. En de ploeg was er sterker op geworden.
Dos’63 stond op de ranglijst twee punten hoger dan Uffelte, dus bij winst zou Uffelte in ieder geval boven Dos’63 staan.

Vanaf het begin was het Dos“63 die de druk opvoerde. Uffelte kwam het eerste kwartier duidelijk onder vuur te liggen. In de 10e minuut kwam er een aanval van Dos’63 over de rechterkant waarbij Rik van Eeks van Uffelte ligt geblesseerd raakte. Een voorzet van Matthijs Zuidema van Dos’63 op Ruud Bezoen die de keeper van Uffelte het nakijken gaf. 0-1 in het voordeel van Dos’63. Uffelte kwam wel steeds beter in het spel en werd ook gevaarlijker. Uit een voorzet van Pascal Pekel schoot Marcel Kuik hard, maar net, over het doel. In de 20e minuut kwam Rik Meijer alleen voor de keeper op aangeven door een splijtende pass, van Hendrie Berends. De keeper wist de bal op het nippertje tot corner te verwerken. Uit deze corner kwam geen gevaar voor Dos ’63. In de 35e minnut een goeie aanval van Uffelte over rechts waarbij Silvain Timmerman een gave voorzet losliet. Deze voorzet werd door de laatste man van Dos’63 zodanig geraakt dat de bal in handen van zijn eigen keeper terechtkwam. De scheidsrechter beoordeelde dit als een terugspeelbal en Uffelte kreeg op vijf meter afstand van het doel een vrije trap te nemen. De muur stond op de doellijn van Dos’63 en daardoor stond het hele doel vol met spelers. Erg moeilijk om daar doorheen te komen. De vrije trap werd door Silvain Timmerman teruggelegd op Michael Vossebelt die met een loeiend hard schot de bal hoog in de touwen joeg. 1-1 dus. Diezelfde Michael Vosselbelt zorgde in de 45e minuut nog bijna voor een voorsprong, maar helaas ging zijn schot net naast het doel van Dos’63. De ploegen gingen met deze gelijke stand van 1-1 de rust in.
Na rust was het direct Uffelte dat fel van leer trok. Uit een aanval over de rechter kant legde Pascal Pekel de bal perfect op de voet van Rik Meijer die beheerst inschoot. 2-1 in het voordeel van Uffelte. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen kregen kansen om te scoren.  Het was in de 10e minuut na rust dat bij een aanval van Dos’63 een aanvaller van hun tegen Nick Molenkamp van Uffelte opliep en heel graag naar de grond ging omdat het binnen het strafschopgebied van Uffelte was. De scheidsrechter aarzelde geen moment en wees naar de penaltystip. De strafschop werd benut door Thierry Gnoumou. Hiermee was de stand weer gelijk. Hierna golfde het spel wederom op en neer en de tijd verstreek. Tot ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd dachten wij als supporters, laat de scheidsrechter maar voor het einde fluiten want straks staan we weer met een drup aan de neus omdat de tegenstander op het laatste moment weer een doelpunt maakt. Gelukkig had Uffelte ook kansen. Uit een vrije trap van Silvain Timmerman zagen wij Michael Vossebelt de bal zo het doel inlopen, maar op het laatste moment pakte de doelman van Dos’63 de bal van zijn schoen. In de 58e minuut schoot Rik Meijer op aangeven van Silvain Timmerman net over het doel.
Twee minuten later was het weer Rik Meijer die een dieptepass oppikte en op het doel afging van Dos’63. Hij zag dat Silvain Timmerman er beter voor stond dan hijzelf en legde de bal afgemeten voor de voeten van laatstgenoemde. Die legde op sublieme wijze de bal dood voor zijn rechterbeen en pegelde met een strak schot de bal voorbij de keeper van Dos’63 in de uiterste hoek van het doel. 3-2 in het voordeel van Uffelte. Laat nu de scheidsrechter dan maar affluiten. Dat duurde hierna echter nog vier minuten. In de laatste minuut ging Rik Meijer op aangeven van Hendrie Berends nog een keer op het doel van Dos’63 af en schoot tegen de keeper op. De terugkomende bal kwam voor de voeten van Silvain Timmerman en die wist deze kans keurig af te ronden. 4-2 in het voordeel van Uffelte.
Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Uffelte en voor dit soort wedstrijden ga je dan naar het voetbalveld. Er werd van beide kanten volop strijd geleverd. Reclame voor het voetbal. Ga zo door en dan stroomt de Krollenkamp weer langzaam vol met supporters!
Aankomende zondag uit naar Vios in Oosterhesselen.

De supporter.

Related Posts