Jeugd Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag Uffelte D1 – Flevo Boys D9 ( 02/03/2013 )

Zaterdag 2 maart was het dan eindelijk weer zover, de jongens van D1 konden eindelijk weer de wei in voor de eerste voetbalwedstrijd van de voorjaars competitie. Na een lange winterstop waarin een vijftal zaterdagen in de zaal werd gevoetbald waren onze jongens wel weer toe aan een pot voetbal in de buitenlucht. Vandaag was Flevo boys D9 te gast op de “Krollenkamp” voor D1 een onbekende tegenstander, maar na de warming up dachten de heren dat er wel kansen lagen voor een goed resultaat. Die jongens zijn ja niks groter dan wij, dus dat moeten wij kunnen winnen werd er gezegd.

We traden vandaag aan met een achterhoede bestaande uit keeper Remco, achterste man Dylan, voorstopper Daan, rechtsback Diederik En linksback Tom. Op het middenveld stond op rechts gastspeler Dani, in het midden Clemens en op links Levi. Onze voorhoede bestond uit Pim op rechts, gastspeler Jerry op links en Twan was de diepe spits. Op de bank begonnen Jochem, Frank en Chris zij waren de mannen die in de loop van de eerste helft voor frisse energie moesten zorgen.

Vanaf de aftrap was het Flevo boys dat als sterkste aan de wedstrijd begon en onze verdediging ver terug drong. Door een paar mooie reddingen van Remco en goed ingrijpen bij doorbraken van Flevo Boys door de centrale verdedigers Dylan en Daan werd voorkomen dat we al snel op achterstand kwamen. Na ruim een kwartier spelen wist de spits van Flevo boys aan de aandacht van de verdedigers te ontsnappen en ging alleen op Remco af, Levi ging in de achtervolging om de speler af te stoppen, maar helaas voor ons deed hij dit onreglementaire en ook nog binnen de 16 meter, met een penalty tot gevolg. Deze penalty werd goed ingeschoten, maar Remco wist de bal te stoppen, helaas voor ons kreeg de schutter de kans op een rebound en deze wist hij wel te benutten. Na de   0-1 leken onze jongens pas op gang te komen en werd er meer strijd geleverd. Na een aantal wissels te hebben doorgevoerd werd ons spel gaande weg beter en werden er ook kansen gecreëerd. Helaas voor ons leverde dit geen doelpunten op waardoor de rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

Na een donderpreek in de rust kwamen onze jongens vol energie weer uit de kleedkamer, zoals zo vaak werd er in de tweede helft een stuk beter gevoetbald dan in het eerste bedrijf. Vanaf de aftrap gingen de jongens voortvarend van start en werd meteen de aanval gezocht. Tot de vijfde minuut na rust leverde dit geen kansen op, maar na een mooie combinatie tussen Jochem en Dani was het bij de eerste de beste grote kans direct raak. Dani werd door Jochem de diepte ingestuurd waarna Dani oog in oog met de keeper niet faalde en beheerst binnen schoot. Na de 1-1 gingen onze boys goed door en kregen wij meer kansen om te scoren, maar de kansen voor o.a. Dani, Pim en Levi  leverden helaas niet het gewenste resultaat op. Met nog een kleine 10 minuten te spelen werd de bal door Frank ingespeeld op Levi, deze wist met een mooie steek pass Clemens te bereiken. De bal werd door Clemens eenmaal aangenomen en vervolgens schoot hij de bal onhoudbaar achter de keeper van Flevo Boys. De 2-1 voorsprong was en mooie opsteker en ondanks een paar kansen van de tegenstander leken wij af te stevenen op een mooie overwinning. Onze defensie werd ook in de tweede helft een paar keer zwaar op proef gesteld, maar door goed en fel verdedigen van Tom, Dylan, Daan en Chris werden de aanvallen veelal in de kiem gesmoord. De tegenstander bleef echter hopen op een gelijk spel en helaas voor ons kwam die er ook. Bij een mooie aanval van de tegenstander vlak voor tijd werd de spits vrij voor Remco gezet, Remco werd na een aantal goede reddingen hierbij toch nog één keer gepasseerd en zo kwam de 2-2 eindstand op het scorebord te staan.

Gezien het verloop van de wedstrijd was de 2-2 een terechte
uitslag, maar gezien de strijd in de 2e helft was de late gelijkmaker toch een zware domper voor de mannen van coach Erwin Scholtmeijer. Volgend week staat de uitwedstrijd tegen Dwingeloo D3 op het programma, als de mannen dan vanaf de aftrap scherp zijn moet ook daar een goed resultaat gehaald kunnen worden.

Related Posts