Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag Uffelte 1 – BEW 1 07/04/2013 ( 2 – 3 )

In tegenstelling tot de laatste weekenden was het vandaag eindelijk voorjaarsweer. Uffelte ging tegen BEW dan ook fris uit de startblokken.

Het excuus van “het is geen weer om te voetballen” ging vandaag echt niet op.
Dus moesten ze er tegenaan om de punten binnen te houden. BEW, onder leiding van de voormalige trainer van Uffelte, Jan Kuiper, stond op de ranglijst op de 6e plaats en wel één punt onder Uffelte. Overigens wel met twee wedstrijden minder gespeeld. Maar als Uffelte bij wil blijven dan mogen ze vandaag in ieder geval niet verliezen.
Het eerste kwartier was het een beetje aftasten van beide kanten. Er deden zich hier en daar wat kleine kansjes voor maar gescoord werd er nog niet.

Het duurde tot de 30e minuut voordat BEW echt gevaarlijk werd, maar gelukkig haalde Eddy Tuin voor Uffelte de bal van de doellijn.
Martin Reitsma van Uffelte probeerde het met een afstandsschot en Hendrik Drees knalde een vrije trap van 18 meter in de handen van de keeper van BEW. Het duurde tot de 43e minuut dat er werd gescoord.
De keeper van BEW wilde de bal uitrollen naar een medespeler en Hendrik Drees stak zijn been uit en onderschepte de bal. Het was toen een klein kunstje voor Hendrik om te scoren. 1-0 voor Uffelte.
Een mooi moment om op voorsprong te komen zo vlak voor de rust…
Even later (nog steeds voor rust) een aanval van BEW waarbij Pascal Prent de bal over keeper Richard Tuin van Uffelte heen schoot en de bal kwam terug van de lat. Dan moet je er als verdediging ook als de klippen bij zijn om de bal te onderscheppen en goed uit te verdedigen. Dat deed Uffelte dus minder goed en Richard Wolthof van BEW kon de terugspringende bal alsnog in het doel koppen. 1-1 nog net voor de rust dus.
Er werd nog afgetrapt maar snel daarna volgde het rustsignaal.
Na de pauze was het toch weer Uffelte wat het meeste initiatief toonde.
Uit een vrije trap van Hendrie Berends kopte Rik Meijer net naast en even later een droge knal van BEW net over het doel van Uffelte.
In de 20e minuut na rust een counter van BEW over links en er volgde een goede voorzet van Harold Ramon die door Janson Wink van BEW werd ingetikt. 1-2 in het voordeel van BEW.
10 minuten later een aanval van Uffelte waarbij Hendrik Drees in de diepte werd aangespeeld. Tussen twee verdedigers probeerde hij de bal te bemachtigen en hij werd daarbij door de verdedigers van BEW ten val gebracht. Dit speelde zich binnen het strafschopgebied af en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Strafschop. Dat buitenkansje laat Hendrik Drees zich niet afpakken en hij schoot, zoals wij van hem gewend zijn, de bal feilloos achter de keeper van BEW. 2-2.
Met nog een kwartier te spelen moest deze uitslag vastgehouden kunnen worden en misschien zelfs wel uitgebouwd naar toch nog een overwinning.
Met z’n allen de mouwen nog een kwartiertje opstropen en met volle inzet van iedereen moest dat toch lukken.
Echter uit een vrije trap van BEW door Martijn Schaap van de linker kant kwam de bal hoog voor het doel van Uffelte.
Het was de lange Chaimin de Jong van BEW die met een tegendraadse kopbal de bal voor Richard Tuin langs in de verre hoek wist te leggen. 2-3.
Een gelijkspel was misschien verdiend geweest maar dat moet je dan wel afdwingen. Met een drup aan de neus van de Uffelter supperters gingen ze helaas met lege handen huiswaarts.

Uffelte 1 heeft het niveau van voor de winterstop helaas nog niet weer kunnen bereiken.

De supporter.

Related Posts