Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag Sp. Roswinkel 1 – Uffelte 1, 6 – 1 (17-11-2013)

Uffelte 1 speelde afgelopen zondag in Roswinkel, zo’n kleine 70 kilometer verwijderd van Uffelte, gelegen achter Emmen, vlak bij de grens met Duitsland. Bij aankomst bleek dat er weinig sfeer was op het sportcomplex van Roswinkel welke vereniging blijkens het welkomstbord in het jaar 1968 is opgericht. Dus nog een vrij jonge vereniging. Er was geen muziek op het complex en deze zondagmiddag was de wedstrijd vrij van entree.  Wel liepen ze lootjes te verkopen op dezelfde manier zoals Uffelte dat in het verleden ook altijd deed, namelijk langs de lijn. De heerlijke vleesprijzen gingen volgens mij geheel aan de neus van het Uffelter publiek voorbij.  In tegenstelling tot wat bij ons in Uffelte meestal gebeurd vielen bij hun de prijzen  bij het thuispubliek. Ik merk dat ik te lang met de inleiding bezig ben. Waarschijnlijk doe ik dat onbewust en wel om de keiharde werkelijkheid zo lang mogelijk uit te stellen.

Al direct vanaf de aftrap zat de thuisploeg er op als een bok op een haverkist. De keeper van Uffelte moest in de derde minuut al een keiharde pegel tot corner verwerken. Uit deze corner werd het 1-0 door een perfecte kopbal van de spits van Roswinkel, Baret Huizing. Deze spits was ontzettend gevaarlijk met zijn zuiver geplaatste kopballen. Nog geen vijf minuten bezig en al met een nul achter. Het kan ook bijna niet slechter. Roswinkel bleeft de druk op de ketel houden en de Uffelter  keeper moest een paar keer reddend optreden. Gelukkig maar want anders had Uffelte al binnen 10 minuten drie doelpunten om de oren gehad. In de schaarse tegenaanvallen probeerden de mannen van Uffelte er iets goeds tegenover te zetten. Silvain Timmerman werd in de 10e minuut net buiten de zestien onderuit gehaald en dat betekende een vrije trap voor Uffelte waar helaas geen gevaar uitkwam. Rik Meijer nam op het middenveld de bal; goed aan en schoot vanaf 20 meter keihard op het doel. De bal kan ternauwernood door de keer van Roswinkel tot corner worden verwerkt. De kopbal van Silvain Timmerman ging net naast. Uit een aanval van Roswinkel over de linkerkant werd Nick Hendriks op het verkeerde been gezet, waardoor hun linkerspits Johan Berends alleen op Roy Hendriks afging. Met een uiterste krachtsinspanning kon laatstgenoemde de bal tot corner verwerken. Uit deze corner wist de spits van Roswinkel de bal tegen de lat te koppen en werd de terugspringende bal door de verdediging weggewerkt. Even later werd wederom de linkerspits van Roswinkel, Johan Berends, op maat bediend vanaf het middenveld en met zijn snelheid liet hij de verdedigers van Uffelte zijn hakken zien alsof ze stil stonden. Deze keer wist hij Roy Hendriks wel te passeren en stond het 2-0 in het voordeel van Roswinkel.

Toen hadden we  nog maar twintig minuten gespeeld. Dat beloofde nog wat. Binnen vijf minuten was het echter Rik Meijer die uit een voortreffelijk genomen vrije trap van Silvain Timmerman de 2-1 laag en hard inschoot. Er gloorde weer hoop bij de schaars meegekomen Uffelter supporters. Zou de verre reis dan toch nog beloond worden? In de 38e minuut kreeg Roswinkel ook een vrije trap te nemen en de bal kwam hoog voor het doel van Uffelte. Het was weer Bart Huizing, de kopsterke nummer tien van Roswinkel die de bal met zijn hoofd in hoek plaatste. 3-1 dus. Deze kopsterke spits van Roswinkel was moeilijk door de verdedigers van Uffelte af te stoppen. Uffelte probeerde er alles aan te  doen maar de felle mannen van Roswinkel waren meestal net een beetje sneller en daardoor meestal iets eerder bij de bal, waardoor ze ook de meeste persoonlijke duels wisten te winnen.
In de 40e minuut wist Rik Meijer nog  bijna de tweede goal voor Uffelte te maken maar helaas was de rusttand 3-1 in het voordeel van Roswinkel.

Na de rust voerde Uffelte de druk wel op maar het lukte de Uffelter voorwaartsen niet om deze druk in doelpunten om te zetten. 15 minuten na rust werd de spits van Roswinkel middels een lang bal bereikt, maar hij stond in buitenspelpositie. De grensrechter van Uffelte stak de vlag op het juiste moment in de lucht maar de scheidsrechter zag hem niet staan. Het was een duidelijk geval van buitenspel, maar helaas als de scheidsrechter het doelpunt goedkeurt dan heb je geen poot om op te staan.  Dit betekende dan ook 4-1 in het voordeel van Roswinkel.  Uffelte kreeg hierna nog een vrije trap omdat Rik Meijer onderuit werd gehaald maar ook hier kwam niets uit. In de 35e minuut werd het 5-1 doordat de spits van Roswinkel Johan Berends vanaf de rechterkant twee verdedigers van Uffelte op het verkeerde been zette en de bal in het doel knalde. Vijf minuten later weer een counter van Roswinkel en het was dezelfde Johan Berends van Roswinkel die de stand bepaalde op 6-1.

Met een drup aan de neus gingen de supporters huiswaarts om de 68 kilometer via een veilige weg terug tot een goed einde te brengen. Volgens mij is dat gelukkig wel gelukt.

Een wedstrijd om snel te vergeten .

De supporter.

Related Posts