Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag Oranje Zwart 2 – Uffelte 2 ( 18-11-2012 )

Wedstrijdverslag Oranje Zwart 2 – Uffelte 2, door Jasper de Jong

Na de 4-0 overwinning op het tweede van DOS’63 op het eigen sportpark De Krollenkamp, stond zondag 18 november de uitwedstrijd met Oranje Zwart 2 uit Wannerperveen op het programma.  Het was de wedstrijd tussen de nummer vier en de nummer drie uit de competitie en dus stond er voor beide ploegen deze wedstrijd veel op het spel. Leider Arnold Willems moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, maar gooide via Facebook nog even op het olie op het vuur. Dit zorgde voor een extra stimulans bij de thuisploeg, die met de messen geslepen om 10.30 aan de aftrap verscheen.

Leider André Hoorn dacht met de volgende opstelling het beste resultaat te halen. Gerjan Meijer stond onder de lat. Achterin werden Christian Warnders, Patrick Snoeken, Jasper de Jong en Jordy Scheper opgesteld. Op het middenveld stonden Pascal Pekel, Tom Molenkamp en Dion Huisman. De voorhoede bestond uit Marcel Kuik, Albert Boverhof en Maarten Soer.

Waar de Uffelters de laatste weken het spel maken en het zich kunnen veroorloven rustig aan het duel te beginnen, daar moesten de groenhemden deze wedstrijd al vanaf het begin vol aan de bak. De thuisploeg wist constant een overtalsituatie op het middenveld te creëren en kreeg in de beginfase de beste kansen op de openingstreffer. Goed keeperswerk van Gerjan Meijer stond een feest bij de Waterkanters echter meerdere keren in de weg. Tegen de verhouding in waren het vervolgens de bezoekers die bij de eerste de beste kans op voorsprong kwamen. Albert Boverhof kreeg de bal op een presenteerblaadje van Marcel Kuik en schoot de bal achter de grabbelende keeper. 0-1. Dit was voor Oranje Zwart het startsein om nog aanvallender te gaan spelen en vlak voor rust was het Uffelte dat daar van kon profiteren. Geklungel in de achterhoede bij Oranje Zwart gaf opnieuw Albert Boverhof een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Door klemmen van Patrick Snoeken kreeg Oranje Zwart in de eerste helft nog een indirecte vrije trap in de zestien van Uffelte, maar dit buitenkansje werd niet omgezet in een doelpunt. Met een enigszins geflatteerde 0-2 gingen beide ploegen naar de thee.

In de rust voerde André Hoorn drie wissels door. Tom Molenkamp, Pascal Pekel en Jasper de Jong kwamen allen niet meer terug en werden vervangen door Rick van Eeks, Tim Liezen en Remko Liezen. De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer een waar spektakel en kon bijna in zijn geheel op een voetbalblooper DVD. Beide ploegen kregen dotten van kansen, maar wisten in het begin van de tweede helft het net niet te vinden. Voor Uffelte hadden zowel Albert Boverhof als Rick van Eeks moeten scoren, maar beide faalden jammerlijk in de afronding. Ook Oranje Zwart had minstens drie keer moeten scoren, maar ook bij hen stond het vizier absoluut niet op scherp. Bij 0-2 kreeg Oranje Zwart een uitgelezen mogelijkheid om de achterstand te verkleinen, nadat Jordy Scheper zijn directe tegenstander ongelukkig had neergehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de strafschopstip. Ook dit cadeautje werd door de thuisploeg echter niet uitgepakt. Gerjan Meijer lag voor het nemen van de penalty al in de verkeerde hoek, maar de schutter presteerde het alsnog om de bal langs de verkeerde kant van de paal te schieten. Hierna was het verzet van Oranje Zwart gebroken en kregen de Uffelters alle ruimte om de voorsprong uit te breiden. Albert Boverhof ontsnapte aan de buitenspelval en schoot beheerst in.  Dit betekende de 0-3 en zijn derde doelpunt deze wedstrijd en dus een hattrick. Het slotakkoord was opnieuw voor Albert Boverhof (wie anders?), die opnieuw door Marcel Kuik in stelling werd gebracht en geen enkele moeite had om zijn vierde goal te maken. Bij 0-4 maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en boekten de Uffelters een, hoewel de uitslag anders deed vermoeden, zwaar bevochten overwinning.

In Wannerperveen was Albert Boverhof verantwoordelijk voor de hele Uffelter productie en daardoor was hij vanzelfsprekend de man van de wedstrijd. Volgende week is Uffelte 2 vrij, op 2 december is in Vollenhove VENO 5 de tegenstander.

Met sportieve groet,

Jasper de Jong

Related Posts