Wedstrijdverslag IJhorst 3 – Uffelte 2 (14-10-2012)

Wedstrijdverslag IJhorst 3 – Uffelte 2 (14-10-2012) ( met dank aan Jasper de Jong )

Waar het tweede van Uffelte de laatste jaren aan het einde van het seizoen steevast in het rechterrijtje te vinden was, daar eindigde het zelfbenoemde vlaggenschip van de vereniging afgelopen seizoen op een verdienstelijke derde plaats achter kampioen Emmeloord 7 en Oosterstreek 2. Maar onder het mom van ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ wil het tweede onder trainer Arnold Willems komend seizoen een gooi doen naar het kampioenschap. Deze ambitie bleek behoorlijk realistisch na de eerste drie wedstrijden. In Steenwijk werd het vierde van de plaatselijke vv met 1-7 vernederd en een week later werd Gorredijk met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. De 0-2 overwinning bij aartsrivaal Havelte 4 betekende zelfs het einde van dat team en een helaas nooit erkende overwinning. Op bezoek bij Emmeloord 8 kwam er echter zand in de Uffelter motor en in een tumultueus duel morstten de Uffelters voor de eerste maal punten: 1-1. De kraker met medetitelkandidaat Diever-Wapse 3 dompelde Uffelte in rouw. Het tweede ging snoeihard onderuit en werd met 2-7 weer terug op aarde gebracht………..

Klik op lees meer om het hele verslag te lezen

Zondag 14 oktober stond de zesde, maar officieel dus de vijfde, wedstrijd op het programma. In IJhorst was het derde van de plaatselijke vv de tegenstander. Uiteindelijk bleek het vinden van de club lastiger dan het verslaan ervan. Christian Warnders fungeerde op de heenreis als navigator, maar zorgde onbedoeld voor een provincietour door Drenthe en Overijssel. Toen het pittoreske IJhorst uiteindelijk bereikt was, was er slechts tijd voor een korte warming-up, maar dit bleek achteraf geen voorbode voor nieuw puntverlies.
Richard Tuin werd opgesteld als keeper. De achterhoede bestond uit Christian Warnders, Remko Liezen, Edwin Kuik en Gerjan Meijer. Op het middenveld werden Martin Reitsma, Tom Molenkamp en Jasper de Jong opgesteld. Dion Huisman, Roland Koning en Evert-Jan Dekens moesten voorin voor de doelpunten zorgen. Het loopwonder Maarten Soer en Patrick Snoeken begonnen het duel als wissel.
Gedurende het duel was er slechts één ploeg dat het spel wilde maken en dat was het in het groen uitgedorste team van leider Willems. De gastheren leken geïnspireerd door de tactiek van Andorra in de meest recente interland van het Nederlands Elftal en waren geenszins van plan op eigen veld het spel te maken. Ondanks de defensieve spelopvatting was het de thuisploeg die prompt de score opende nadat de eenzame spits, na een knappe lange bal van achteruit, alleen voor keeper Tuin werd gezet en bekwaam diezelfde keeper wist te passeren. Een stormloop richting het doel van IJhorst was het logische gevolg, maar keer op keer waren de Uffelters slordig in de afronding. Met name Dion Huisman had meerdere keren het vizier niet op scherp. Toch scoorden de Uffelters na iets meer dan een half uur de verdiende gelijkmaker. Roland Koning kwam goed voor zijn man en wist uitstekend het net te vinden. Niet lang daarna profiteerde diezelfde Roland Koning van een misverstand in de IJhorster verdediging en bracht hij met een simpele doch effectieve schuiver de 1-2 ruststand op het bord. Hiervoor mocht Edwin Kuik bedankt worden, want luttele minuten voor de rust haalde hij een bal van de lijn en voorkwam hij daarmee de gelijkmaker.

In de pauze werden de manschappen van het tweede door Arnold Willems op scherp gezet en kregen Maarten Soer en Patrick Snoeken de kans om hun kunsten te vertonen aan de Ijhorster aanhang. Evert-Jan Dekens en Remko Liezen mochten het vervolg van de wedstrijd vanaf de kant bekijken. Het leek de IJhorsters vlak voor aanvang van de tweede helft verstandig de tegenstander te intimideren met de vogeltjesdans (nee, dit is geen grap en ik heb ongeveer 40 getuigen die dit onwaarschijnlijke verhaal kunnen bevestigen), maar dit kolderieke intimidatiemiddel bleek op geen enkele manier effectief. Integendeel zelfs. Het was opnieuw Roland Koning die na een paar minuten in de tweede helft uit een corner het net wist te vinden. 1-3. Daarmee was het toch al nauwelijks aanwezige verzet van de thuisploeg definitief gebroken. Met zijn vierde doelpunt bracht Roland Koning de score op 1-4 en het slotakkoord was voor invaller Maarten Soer, die van dichtbij zijn voet alleen maar tegen de bal hoefde te zetten om deze over de doellijn te doen verdwijnen.
In IJhorst was Roland Koning met zijn vier doelpunten vanzelfsprekend de gevierde man en daarom verdient hij de titel ‘man of the match.’ Volgende week hoeft het tweede niet te voetballen, maar op 28 oktober staat op de Krollenkamp de wedstrijd tegen het altijd lastige Zandhuizen 2 op het programma. Aanvang 10.00, ik reken op uw komst.
Sportieve groet namens de voltallige selectie van het tweede van de vereniging,
Jasper de Jong