Wedstrijdverslag Dwingeloo MC1 – Uffelte MC1

We tekenen zaterdagmorgen 6 september, 8.00 uur. Het is een kleine wereld door de mist, maar koud is het niet en volgens de weergeleerden beloofd het een mooie septemberdag te worden. Alle meiden van Uffelte MC1 verzamelen bij de Krollenkamp. Het wordt vandaag onze tweede wedstrijd met het grotendeels nieuwe MC1 team. We vertekken naar Dwingeloo om daar te laten zien wat we kunnen. Na een pittige maar goede warming up van Tim start de scheidsrechter om 9.00 uur de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was Uffelte MC1 de bovenliggende partij en had Dwingeloo MC1 aanvallend weinig in te brengen. Uffelte MC1 dwong haar tegenstandsters tot verdedigen en de meisjes van Uffelte bleven goed druk zetten. Het duurde niet heel lang vooordat Uffelte MC1 een schot op het doel van Dwingeloo kon richten. Hannah, Quinty, Dominique en Liset verrichten uitstekend werk en schieten nog een aantal maal gericht, maar helaas zonder resultaat. Uffelte MC1 heeft het heft in handen, maar het lukt telkens net niet. Ook niet als Merthe Marij en Femke gevaarlijk worden op de linkerflank. Als de bal na een mooie pass van Merthe Marij de goed doorgelopen Femke bereikt, is daar ook Dwingeloo weer om te verdedigen. Na een kwartier spelen ontsnapt Hannah bij haar tegenstandsters vandaan door een snelle sprint en ze scoort! De openingstreffer van deze wedstrijd staat op haar naam! Uffelte MC1 tekent 0-1 en het spelbeeld verandert na deze openingstreffer niet, maar Uffelte MC1 weet tot de rust niet meer te profiteren van Dwingeloo MC1.

Na de rust zijn er bij Uffelte MC1 geen wissels in het veld gekomen. In de eerste tien minuten van de tweede helft neemt Uffelte MC1 opnieuw de leiding. Na een goede voorzet van Domique op Quinty vliegt de bal net naast het doel. Maar dan wordt Uffelte MC1 toch iets vermoeid en herpakt Dwingeloo MC1 zich en gaat de strijd gelijk op. Het team uit Dwingeloo begint op hun eigen terrein echter steeds beter te spelen en dit levert gevaar op voor Uffelte MC1. De kansen op keepster Elmira worden steeds groter, ondanks dat de verdediging met Rosan, Ilse, Joyce en Shavana hun ‘mannetje’ staat. Na diverse reddingen van Elmira lukt Dwingeloo toch om in de 58ste minuut de gelijkmaker te maken. Het team van Wilma kan het steeds minder bij sloffen en de druk op de verdediging wordt steeds groter. Uffelte MC1 probeert het spel weer naar voren te brengen met lange ballen, maar de vermoeidheid is echt zichtbaar en er worden fouten gemaakt. in de 63ste minuut maakt Dwingeloo MC1 haar tweede doelpunt. Het is 2-1. In de slotseconde krijgt Quinty nog een levensgrote kans om de wedstrijd in remise af te sluiten, maar helaas.

Het is duidelijk dat het team van Uffelte MC1 nog jong is, maar dat lost zich de komende tijd wel op. Er zit potentie in de groep en de competitie is nog lang. Over 14 dagen spelen we tegen Ruinerwold MC1.