Wedstrijdverslag

Verslag Weerdinge 1 – Uffelte 1, Uitslag 8 – 3

 

De uitwedstrijd spelen tegen de gedoodverfde kampioen is erg lastig. Weerdinge staat niet voor niets bovenaan en heeft tot nu toe slechts één wedstrijd verloren. Daar komt ook nog bij dat Uffelte al gehavend aan de wedstrijd moest beginnen omdat maar liefst drie basisspelers er niet bij konden zijn in verband met blessures en andere verplichtingen. Maar goed je moet roeien met de riemen die je hebt en de vervangers hebben zich vanmiddag kranig geweerd.

Al direct vanaf de aftrap liet Weerdinge zien dat ze niet hetzelfde wilden laten gebeuren als vorige week, namelijk verlies tegen Weiteveense Boys. Uffelte werd behoorlijk onder druk gezet. Dat resulteerde al in de derde minuut in een pegel van Haaye Hofstee van Weerdinge die net voorlangs ging. Even later werd een afstandsschot van Dennie Pol door keeper Roy Hendriks van Uffelte knap klemvast gepakt.

De druk bleef aanhouden en ondanks het tot dan toe goede verdedigen van Uffelte was het wachten op de eerste goal van Weerdinge. Die viel uiteindelijk in de 20e minuut na een goeie één twee tussen Dennie Pol en Sander Zikken waarbij laatstgenoemde de bal in de hoek schoot, 1-0. Binnen drie minuten viel ook nummer 2 voor Weerdinge door een schot van net buiten de zestien in de uiterste hoek, door Dennie Pol, 2-0. Ruim tien minuten later kreeg Uffelte zijn eerste kleine kansje door Rik Meijer. Zijn schot was net niet hard genoeg om de keeper van Weerdinge te passeren. Even later een vrije trap van Weerdinge net buiten de zestien die door Arjan Sloots werd genomen. Roy Hendriks kon de bal  niet direct klemvast krijgen en de terugspringende bal; werd door Dennie Pol van Weerdinge ingetikt, 3-0. Even later werd dezelfde Dennie Pol op de zestien meter in de dekking aangespeeld, hij nam de bal perfect aan en draaide zich met een hele goeie beweging zodanig vrij dat hij de bal in de draai in de uiterste van het doel kon schieten, 4-0. Hierna kreeg dezelfde speler nog een levens grote kans maar knalde, gelukkig voor Uffelte, vanuit de zijkant keihard over het doel. Op slag van rust werd het dan nog 5-0 door Sander Zikken op aangeven van Dennie Pol. Uffelte ging dus de rust met een 5-0 achterstand.

Na rust kregen we eventjes weer moed omdat Rik Meijer alleen voor de keeper van Weerdinge de 5-1 binnenschoot. Daarna nam Weerdinge het snel weer over en even later werd door Harrie Wardenburg van Weerdinge een voorzet gegeven die tussen Roy Hendriks en de paal zo het doel inwaaide. Het was denk ik meer bedoeld als een voorzet, maar het was wel een goal, 6-1. Hierna werd het 7-1 door Arjan Sloots van Weerdinge. Uit een goeie aanval van Uffelte over de rechter kant  en een perfecte voorzet van Pascal Pekel wist Maarten Soer net niet te scoren. Een daaropvolgende aanval van Uffelte kwam de bal de rechterkant voor het doel van Weerdinge en werd door Sebastiaan Bruinsma verkeerd geraakt en in eigen doel geschoten, 7-2. Vlak daarna wederom een voorzet vanaf de rechterkant van Pascal Pekel waarbij Maarten Soer net voor de verdediger van Weerdinge de bal subtiel langs de keeper schoof, 7-3. Hierna ging Rik Meijer nog weer alleen op de keeper af maar tikte op het laatst moment de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de keeper iets eerder bij de bal was. In de laatste minuut kreeg Weerdinge nog een strafschop door een overtreding van keeper Roy Hendriks van Uffelte. Deze werd benut door Haaye Hofstee van Weerdinge, 8-1. De eerste helft met 5-0 verloren en de tweede helft met 3-3 gelijkgespeeld. Proberen er toch iets positiefs eruit te halen. Weerdinge was vanmiddag voor Uffelte een maatje te groot, maar was dat tot nu toe voor elke tegenstander behalve voor Weiteveense Boys.

Jullie supporter wenst jullie fijne feestdagen en een goed 2014, waarbij we met elkaar moeten afspreken dat we met z’n allen de schouders er onder zetten. Proberen plezier in het spelletje te houden, zowel op de training als in de wedstrijden. Alleen dan blijf ik op de zondagmiddag 130 kilometer rijden, om naar jullie te kijken.

De supporter.

Related Posts