Activiteiten Jeugd

Verslag Jeugdkamp 2014

Jeugdkamp VV Uffelte

In Uffelte is het voetbalseizoen 2014-2015 weer geopend met het jaarlijkse jeugdkamp. Op vrijdagavond 29 en zaterdag 30 augustus werd sportpark “de Krollenkamp” bevolkt door 75 jeugdleden en vele begeleiders. Het jeugdkamp dat jaarlijks aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen wordt gehouden was ook dit jaar weer een enorm succes.

De jongste talenten starten vrijdagavond met een wandeling naar het bos waar een aantal spelletjes werd gedaan en bij terugkomst wachtte heerlijke patat waarna deze kinderen naar huis werden gebracht. Voor de E, D, C en B jeugd stond er een pittige training van maarliefst twee uur op het programma. Na deze training werd er voor de E jeugd verrast met een kampvuur waarin mars mellows en frikadellen werden gebakken en ter afsluiting was er uiteraard ook patat. De D, C en B jeugd mocht om 22 uur in geblindeerde bussen stappen waarna ze diep in het bos werden gedropt, na een pittige wandeling kwamen de eerste groepen rond middernacht terug.

 

Na wat eten en drinken werd het tijd om de tent op te zoeken voor de broodnodige nachtrust, het duurde echter tot na vieren voordat de rust op “de Krollenkamp was weer gekeerd. De volgende morgen werden de kids rond 7 uur gewekt voor een pittige ochtend gymnastiek verzorgt door Tim. Ondertussen werd er door het jeugdbestuur een karrenvracht aan eieren en spek gebakken om de inwendige mens tijdens het ontbijt te voeden.

Om negen uur kwam ook de F en E jeugd weer terug na een heerlijke nacht op hun eigen bed. Na het maken van een mooie groepsfoto ging de tienkamp van start, ook dit jaar was het jeugdbestuur erin geslaagd om een afwisselend parcours samen te stellen met behendigheid, snelheid en veel plezier. Er was natuurlijk weer een snelheidsmeter die de krachtige schoten van onze jeugd ging meten, het hardste schot wat werd geproduceerd lag rond de 90km. De voetbal techniek werd getest bij het spel “voetbal kegel” waarbij met een drietal gerichte schoten een tiental kegels moest worden omgeschoten. Het meeste plezier beleefden de kinderen echter aan de waterspelen, als eerste de lekke emmer race waarbij een emmer gevuld met water over de hoofden doorgegeven moest worden naar het eind van de rij waarna deze leeg gegooid diende te worden in een meet emmer. Helaas was de bodem van de emmer net een gatenkaas waardoor de emmer leeg liep tijdens het doorgeven en dus bleef er geen vezeltje kleding droog. Ook het levend sjoelen leverde weer mooie glijvluchten over de spekgladde baan op, waarbij de “sjoelband” na verloop van tijd aan de kant werd gegooid en de kinderen de sjoelbaan gingen gebruiken als buikglijbaan. Uiteraard was ook de zeephelling weer van de partij en deze was nog moeilijker begaanbaar dan andere jaren, dit was de verdienste van Henk en Arnold die de juiste Scheikundige samenstelling tussen water en zeep hadden gevonden en hierdoor een haast onneembare vesting van de zeephelling maakte, maar het plezier was er niet minder om. Het sponsenspel stond dit jaar voor het eerst op het programma, dit werd gespeeld op een speelveld wat werd gescheiden door een dichte wand. Aan iedere zijde van de wand stond een groep kinderen die elkaar over de wand natte sponsen toe gooide, deze sponsen diende te worden gevangen, zo niet dan leverde dit een strafpunt op. Voor de spelleiders Wilma en Anja was het aanpoten om voldoende water voorradig te hebben om de sponsen goed nat te houden. Bij ieder spel was een aantal punten te verdienen waardoor er een wedstrijd element ingebracht werd, hierdoor werd er extra fanatiek aan de spelletjes deel genomen.

Na de tienkamp werd het tijd om de hongerige magen te vullen, hiervoor had de cateringploeg weer een lopend “knakworst” buffet klaargezet, een gestroomlijnde organisatie zorgde ervoor dat in no time alle kinderen van eten en drinken werd voorzien. Dat de kinderen uitgehongerd waren van een actieve morgen was wel duidelijk de broodjes Knakworst vonden gretig aftrek en toen iedereen verzadigd was, was er geen knakworst meer te bekennen.

Rond één uur stapten onze F en E pupillen op de fiets voor een ritje naar theehuis “de Hunebedden” waar de F pupillen de speeltuin zouden gaan bestormen en voor de E pupillen was de midgetgolfbaan gereserveerd. Helaas begon het net na aankomst hard te regenen waardoor de speeltoestellen niet meer toegankelijk waren, hierop werd besloten om de F pupillen terug te laten keren naar “de Krollenkamp”en de E pupillen konden alsnog na de regen starten met een ingekort parcours bij het midgetgolf. Voordat de terugreis van de jongste jeugd werd ingezet werd eerst alle jeugd getrakteerd op heerlijk softijs. Doordat wij ons middagprogramma bij het Theehuis niet volledig konden afmaken werd de helft van de kosten gesponsord door de familie Faken, wij willen bij deze de familie Faken nogmaals danken voor dit spontane “gulle” gebaar. Om drie uur kwamen de F pupillen terug waarna de wedstrijd tegen de papa’s en mama’s nog op het programma stond. Onder grote publieke belangstelling wisten onze jonge talenten hun ouders met 4-2 te verslaan.

De D en C jeugd vertrok voor het middagprogramma op de fiets naar het strandje aan de oude vaart. Hier werd de groep in tweeën gedeeld, waarbij tien kinderen starten met de kanowedstrijd en de overige kinderen vlotten gingen bouwen. Het was de bedoeling om met een groepje van 8 kinderen een goed drijvend vlot te maken waarmee droog de overkant kon worden gehaald. Na flink knutselen werd het eerste vlot te water gelaten en nadat drie kinderen waren opgestapt bleek al dat het vlot de acht kinderen niet droog naar de overkant zou brengen.  Het was echter niet het zinken van het vlot waardoor de kinderen een nat pak kregen, maar de wolkbreuk die losbarste zorgde voor een nat pak. Schuilen onder de bomen bood ook geen uitkomst, dus ook alle kinderen en de begeleiding die vanaf de kant toekeken waren ook tot op het bot nat. Omdat alles en iedereen door de stortregen doornat was en de kinderen daardoor steenkoud waren geworden moesten wij helaas besluiten om deze activiteit af te blazen.

Het jeugdkamp werd afgesloten met de finales voor de penalty bokaal, dit werd in iedere leeftijdscategorie een spannende strijd waarin de volgende kinderen wisten te zegevieren,

F pupillen:          Max Koning

E pupillen:          Maarten Bieuwenga

D pupillen:          Jan Jurre Rauwerd

C junioren:         Ilse Dolsma

B junioren:         Niels Mulderij

 

Na de finale van de penalty bokaal en de traktatie van een ijsco zat het jeugdkamp er dan echt op. Alle deelnemende kinderen kregen naast natuurlijk de groepsfoto, als extra een presentje van het Jeugdbestuur dit bestond uit een schoenentasje en een handdoek met opdruk. De groepsfoto was ‘s morgens genomen en werd opnieuw kosteloos aangeboden door foto “Prent”, Daniëlla onze dank hiervoor.

We kunnen weer terugkijken op een geslaagd jeugdkamp, waarbij iedereen veel plezier beleefde aan de activiteiten. Met maar liefst 75 kinderen was dit jeugdkamp weer druk bezocht, en met hulp van de vele vrijwilligers liep alles op rolletjes. Hierbij willen wij alle leiders, trainers en overige vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet.

Wij wensen alle jeugdleden, jeugdtrainers, jeugdleiders en overige vrijwilligers een fijn en sportief voetbalseizoen toe.

Related Posts