Uffelte MC1 – Ruinerwold MC1

Wedstrijdverslag 1 november 2014

Vandaag een wedstrijd tegen een oude bekende. Een tegenstander om beducht voor te zijn. Het is een bijna tropische zaterdagmorgen, deze eerste zaterdag van november en ondanks dat we in de voorrondes al eens verloren hadden tegen Ruinerwold, bleek in de voorbereiding en warming-up dat iedereen echt veel zin had in de wedstrijd tegen Ruinerwold.  Aanvoerster Malissa had middels een felle warming-up de sfeer en de motivatie om te winnen er nog meer ingebracht door een heuse ‘jel-voor-winnen’ te zingen. Na de aftrap begon Ruinerwold meteen vlijmscherp en zorgde binnen de eerste minuut al voor een schot op doel. Keepster Elmira stopte de bal. Zij zorgde met een mooie bal op Quinty dat Quinty direct kon ontsnappen en direct ook een schot op het doel van Ruinerwold kon wagen. Helaas niet hard genoeg en werd gestopt door de verdediging van Ruinerwold. Vervolgens werd er door Ruinerwold erg goed gespeeld, het balletje werd mooi overgepasst en zij betrokken elkaar in het spel. Vervolgens kwamen er in de 4e en in de 6e minuut een paar mooie aanvallen en helaas werden deze goed benut door Ruinerwold. Het is dus al snel 0-2. Desondanks komt de vandaag mid-mid gepositioneerde Malissa los van Ruinerwold en waagt ook een poging op het doel. Helaas, de kans blijft onbenut. Ruinerwold blijft sterk spelen en vindt elkaar goed op het veld. Dankzij goed optreden van onze verdedigsters Joyce, Rosan, Shavana, Patricia en doeldame Elmira worden een aantal aanvallen voorkomen, maar helaas viel in de 13e minuut het derde doelpunt voor Ruinerwold en nog geen vijf minuten later valt het vierde doelpunt. Uffelte is een beetje aangeslagen en Ruinerwold is overduidelijk de bovenliggende partij en we komen voorin bijna niet aan bod. Op de achterhoede komt tot de rust nog veel druk te staan en wordt met man en macht verdedigd. Elmira heeft nog twee super goede reddingen en zelfs Shavana kopt de bal net voor het doel weg na een corner van Ruinerwold! De ingevallen Hannah had weer eens een typische Hannah actie in huis en op artistieke wijze omspeelde ze een drietal verdedigers, waarna ze niet zelfzuchtig was en de bal afspeelde aan Merthe Marij. Even leek het erop dat Merthe Marij zo de bal in het net van de tegenpartij kon lopen, maar helaas bleek er nog een keepster van Ruinerwold te staan. De kans van Uffelte blijft onbenut. Het is 0-5 en de rust is welkom. Daar waar het altijd een drukte en een chaos van belang is in de kleedkamer bleef het deze keer erg rustig en timide. In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Ruinerwold is te snel en te sterk voor Uffelte. Ruinerwold blijft de druk opvoeren en komt Uffelte er nagenoeg niet meer uit. Door gevaarlijk spel voor het doel langs onderschept Ruinerwold de bal en kegelen ze er zonder pardon hun zesde doelpunt in. Uffelte probeert het wel, maar komt maar spaarzaam van eigen helft af. Passes komen verkeerd aan, duellen worden veelal verloren en Ruinerwold speelt goed de counter. Na 42 minuten krijgt Hannah nog een kans, maar helaas. Ook Patricia die kan het nog een keer proberen in de 46e minuut, maar ook die wordt weer gestopt door de verdediging van Ruinerwold. Het lijkt even alsof Uffelte de kop weer opsteekt, maar in de 57e minuut scheert de bal kort langs Patricia zo over het hoofd van keepster Elmira. Het is inmiddels 0-7. Ruinerwold blijft gevaarlijk in de counter en mede door de logische risico’s die Uffelte neemt volgt in de 62e minuut door een snelle omschakeling en zuivere pass nog een tegengoal voor Uffelte. Het is 0-8. Uffelte laat zich nog steeds niet op de kop zitten en krijgt na een corner van Dominique nog 1 kans, maar helaas. Het mag niet meer baten. De teller van Uffelte blijft op de nul staan. Ondanks dat keepster Elmira nog een drietal ballen uit het net weet te houden weet Ruinerwold in de blessuretijd nog net een doelpuntje te zetten en de wedstrijd eindigt in een 0-9 overwinning voor Ruinerwold.