Wedstrijdverslag

Uffelte laat steek vallen tegen DVSV uit Darp

Gisteren moest het eerste elftal van Uffelte het opnemen tegen DVSV, de nummer 2 van onderen op de ranglijst, terwijl Uffelte 1 nog steeds bovenaan deze ranglijst staat.

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie pot voetbal van te maken. Mooi weer, veel publiek uit Darp, Quint van Os als pupil van de week en een mooie wedstrijdbal van C 1000 Abe Brouwer. Zoals zo vaak in dit soort wedstrijden is de stand van de ranglijst niet vanzelfsprekend bepalend voor de uitslag. Een fikse portie werklust vanaf het begin van de wedstrijd van de zijde van DVSV liet al zien dat Uffelte deze middag de punten niet cadeau zou krijgen. Uffelte, dat drie basisspelers miste in verband met andere verplichtingen, kwam al vanaf de eerste minuut onder druk te staan. Alle zeilen moesten worden bijgezet om DVSV het scoren te beletten. Eerst lukte dat nog behoorlijk maar in de 14e minuut was het toch raak voor DVSV. De bal werd onvoldoende weggewerkt uit het strafschopgebied van Uffelte en Arne Jetten van DVSV wist hiervan attent gebruik te maken en middels een gericht schot op het doel van Uffelte resulteerde dat in een 1-0 voorsprong voor DVSV.

Deze voorsprong was voor het publiek van DVSV, dat in grote getale was meegekomen, aanleiding om achter hun jongens te gaan staan. Uffelte zette alles op alles om nog voor rust de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Doelpogingen van Klaas Spijkerman, Rik Meijer, Silvain Timmerman, Hendri Berends en Hendrik Drees, stranden in de defensie van DVSV of in handen van de keeper van DVSV,   Edgar Bierman.  Uffelte bleef wel druk zetten op het doel van DVSV maar moest erg alert zijn op de spaarzame counter van de tegenstander waardoor ze niet op een 2-0 achterstand zouden komen. Het lukte Uffelte niet om voor de pauze de stand al gelijk te trekken en ging dus met een 1-0  achterstand de pauze in.

Na rust trok Uffelte onmiddellijk het initiatief naar zich toe en zette DVSV onder zware druk. In de 10 minuut na rust gingen Silvain Timmerman en Klaas Spijkerman met z’n tweeën op de keeper af. Klaas Spijkerman schoot uiteindelijk naast het doel en bovendien was er buitenspel geconstateerd. Hierna kreeg Uffelte diverse corners te nemen waarbij alles werd geprobeerd om te scoren maar het lukte niet. Een voorzet van Klaas Spijkerman werd door Rik Meijer naast gekopt. Een afstandsschot van Hendri Berends ging net naast het doel.  20 minuten na rust raakte de keeper van DVSV nog geblesseerd aan zijn hand en moest worden vervangen. Danny Ellen nam zijn taak over en deed dat op voortreffelijke wijze.

Uffelte bleef maar druk zetten maar het lukte niet om er door te komen. DVSV had na rust misschien nog drie keer een counter op het doel van Uffelte. Melvin Bezembinder van DVSV soleerde nog een keer door de defensie van Uffelte en hij probeerde met een lobje de keeper van Uffelt te passeren. Richard Tuin was echter op zijn hoede en kon de bal nog net tot corner verwerken. Hendrik Drees schoot nog een keer via een verdediger van DVSV over en de hieruit ontstane corner leverde ook niet het gewenste resultaat op. Met kunst en vliegwerk wist DVSV het doel schoon te houden en Uffelte had nog wel een uur door kunnen spelen, dan nog zou er naar alle waarschijnlijkheid niet worden gescoord. Een teleurstellende nederlaag die het grote verschil op de ranglijst beslist niet weergaf.

Uffelte speelt op zondag 2 december thuis tegen Oranje Zwart en op 9 december uit tegen Pesse. Om de eerste periode te pakken heeft Uffelte het al niet meer in eigen hand. Beide wedstrijden zullen gewonnen moeten worden  en dan zal de concurrentie nog punten moeten verliezen.

De supporter.

Related Posts