1e Eltfal

Uffelte 1 – Weiteveense Boys 1 ( 01/12/2013 )

Uffelte 1 speelde afgelopen zondag tegen Weiteveense Boys 1 op De Krollenkamp aan de Ruiterweg in Uffelte.

Op de ranglijst stond Uffelte zes punten voor op deze tegenstander maar dat zegt niet altijd alles.

Vandaag was Arne van der Scheer de pupil van de week. Helaas kon Arne niet aanwezig zijn omdat hij door de griep was geveld.

Al vrij snel na de aftrap probeerde Silvain Timmerman van afstand de doelman van de tegenstander te verrassen. De keeper van Weiteveense Boys kon de bal ternauwernood tot corner verwerken.  Als snel hierna kreeg Rik Meijer een kansje om te scoren. Ook dit lukte niet. In de 15e  minuut op aangeven van Pascal Pekel een pegel van Hendrik Drees die net naast ging.  En even later nog een keer Rik Meijer die op aangeven van Hendrik Drees net naast schoot.

Ook Weiteveense Boys kreeg net als Uffelte kleine kansen om te scoren, maar ook dat werd gelukkig door Uffelte vorkomen.

Vlak voor rust probeerde Michael Vossebelt nog door een voor hem bekende kanonskogel de keeper van Weiteveense Boys te passeren maar helaas ook dat lukte niet.

Nog steeds vol goede moed gingen we met een 0-0 stand de rust in.

Het was net of de spelers van Weiteveense Boys iets beter uitgerust waren dan de spelers van Uffelte, want de jongens van Weiteveen waren wel degelijk ietsje feller dan de jongens van Uffelte. In de 10e minuut na rust werd die felheid van Weiteveense Boys dan ook beloond met een treffer van spits Peter Menke. 0-1.

Uffelte liet de kopjes al behoorlijk hangen en het was net of ze zich al bij een nederlaag hadden neergelegd. Het leek wel of de wil om te winnen onvoldoende aanwezig was.

Binnen 10 minuten na de vorige treffer van Weiteveense Boys viel ook de 0-2. Een onoplettendheid in de achterhoede van Uffelte was er de oorzaak van dat Martijn Plas van de boys  alleen op keeper Roy Hendriks afging en kon scoren.

Al heel snel hierna weer een doorbraak van Weiteveense Boys en Roy Hendriks kwam zijn doel uit om de tegenstander de bal te ontfutselen maar raakte daarbij de aanvaller van de tegenpartij zodanig dat hieruit een strafschop volgde. Het was Peter Menke van Weiteveense Boys die hier wel raad wist. 0-3.

Uffelte gooide alles op de aanval maar dat betekent meestal dat je achterin steken laat vallen. Het was echter alles of niets en Uffelte ging achterin één op één spelen.

Er ontstond wel wat meer druk op het doel van Weiteveense Boys maar Uffelte was deze middag niet bij machte om doelpunten te maken.

Uit de counters van Weiteveense Boys wisten ze nog twee keer te scoren door invaller A-junior Roy Imming. Eindstand 0-5

Hierdoor kwam Weiteveense Boys drie punten dichter bij Uffelte en is het verschil tussen de nummer 7 Uffelte en de nummer 8 Weiteveense Boys nog slechts drie punten.

Aanstaande zondag speelt Uffelte thuis op De Krollenkamp tegen Hijken-Hooghalen combinatie (HH Combi).

Beide ploegen staan met een 16 punten uit 11 wedstrijden in de middenmoot.

Als Uffelte nog wil aanhaken met de subtop in de 5e klasse B zullen ze aanstaande zondag moeten winnen van HH Combi. We zien u graag op De Krollenkamp.

De supporter.

Related Posts