Wedstrijdverslag

Uffelte 1 morst wederom punten

Zondag j.l. speelde Uffelte 1 op De Krollenkamp de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen. Gezien de stand van de ranglijst moest deze wedstrijd drie punten opleveren voor Uffelte. Maar dat hebben we vaker gezien…
De stand op de ranglijst is niet altijd zaligmakend. Uffelte moest het deze middag doen zonder hun vaste waarde Hendri Berends die andere verplichtingen had. Ook Nick Molenkamp had diezelfde verplichtingen. Maar goed ook zonder deze jongens moesten we toch kunnen winnen van Oranje Zwart? Nadat de Pupil van de week Dinand van Pelt eerst de aftrap had verricht en feilloos de keeper van Oranje Zwart passeerde was het de beurt aan de aanvallers van Uffelte om hetzelfde te doen.
 Al binnen de eerste tien minuten kreeg Uffelte twee kansen. Eerst Hendrik Drees die van de rechterkant op de doelman van Oranje Zwart afging en naast schoot en even later Mark Liezen die de keeper van de linker kant passeerde maar de bal werd op het laatste moment van de doellijn gehaald door een verdediger van Oranje Zwart.
Het was Oranje Zwart dat middels de counter gevaarlijk doorkwam bij Uffelte maar Michael Vossebelt loste dit verdedigend bekwaam op. Nadat Silvain Timmerman en Mark Liezen ieder hun doelpoging op niets zagen uitlopen kreeg Uffelte in 20e minuut een strafschop toegekend door scheidsrechter Gerding uit Beilen omdat Silvain Timmerman binnen de lijnen onderuit werd gehaald.
Deze strafschop werd op de welbekende wijze door Hendrik Drees benut. Hard en strak onderin de hoek. 1-0 voor Uffelte.
Uffelte had deze voorsprong nog in gedachten toen het al weer gelijk stond. Twee minuten na de pengel kwam Oranje Zwart aan de rechterkant door en er kwam een keurige voorzet over de verdediging van Uffelte heen en de bal viel op het hoofd van Mike Stoter van Oranje Zwart en hij kopte de bal keurig langs Richard Tuin. 1-1. Nadat Silvain Timmerman, Rik Meijer en Mark Liezen nog een keer dichtbij een doelpunt waren floot de scheidsrechter voor rust.

Na de pauze nam vanaf de eerste minuut Uffelte het heft in handen.
Binnen vijf minuten schoot Mark Liezen 2 keer achter elkaar op het doel van Oranje Zwart. En wat normaliter gewoon doelpunten zijn was het de keeper van Oranje Zwart, Marcel Petter, die op bijna onmogelijke wijze de ballen eruit werkte.
Dit staaltje goed keeperswerk herhaalde hij nog een keer in de 15e minuut.
Een strak schot van Klaas Spijkerman net onder lat werd door hem op spectaculaire wijze overgetikt.
Een ingeschoten bal van Rik Meijer werd door de keeper tegen gehouden en in de rebound gooide hij zich nogmaals in de baan van het schot. Onvoorstelbaar wat deze keeper vanmiddag voor reddingen verrichte voor Oranje Zwart.
De jongens vanUffelte deden er alles aan om de bal tussen de palen door te krijgen maar dikke pech voor Uffelte, deze keeper was vanmiddag niet te passeren. Natuurlijk had hij het nodige keepersgeluk, maar je het wel afdwingen. Er was een constante druk van Uffelte op het doel van Oranje Zwart. Een kwartier voor het einde ging Mark Liezen nog weer een keer alleen op de keeper af en schoot net over.
Daarna weer een goeie actie van Mark Liezen in het strafschopgebied waarbij de keeper van Oranje Zwart zich twee maal in de baan van het schot gooide en zodoende het doel schoon wist te houden.
Daarna miste Rik Meijer nog een keer en was het Michael Vossebelt die met een prachtige boogbal de paal raakte. Alles ging mis voor Uffelte, als het geen dikke pech was dan was het wel de keeper van Oranje Zwart die een dikverdiende voorsprong van Uffelte in de weg stond.
En zoals zo vaak in dit soort situaties is het dan zo dat wanneer je ze zelf niet maakt de tegenstander dat wel doet. Ze kregen na rust maar één kans doormiddel van een counter vijf minuten voor tijd.
En ja hoor, dezelfde Mike Stoter, die ook de eerste goal voor Oranje Zwart maakte schoot nu weer raak. 1-2 voor Oranje Zwart.
Uffelte probeerde er nog alles aan te doen om in de laatste vijf minuten nog een gelijkspel op het scorebord te krijgen maar het mocht niet lukken.
Diep teleurgesteld zochten de spelers de kleedkamer weer op. De winst komt niet altijd bij diegene terecht die er het meeste recht op heeft.
Helaas, ondanks dat de spelers van Uffelte er alles aan hebben gedaan om deze wedstrijd in winst om te zetten zat het er vandaag niet in.
Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Pesse en hopelijk meer geluk…

De supporter.

Related Posts