Activiteiten Jeugd

Jeugdkamp 2013

Jeugdkamp VV Uffelte
In Uffelte is het voetbalseizoen 2013-2014 weer geopend met het jaarlijkse jeugdkamp. Op vrijdagavond 23 en zaterdag 24 augustus werd sportpark “de Krollenkamp” bevolkt door 85 jeugdleden en vele begeleiders. Het jeugdkamp dat jaarlijks aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen wordt gehouden was ook dit jaar weer een enorm succes.
De jongste talenten starten vrijdagavond met een wandeling naar het bos waar een aantal spelletjes werd gedaan en bij terugkomst wachtte heerlijke patat waarna deze kinderen naar huis werden gebracht. Voor de E, D en C jeugd stond er een pittige training van maarliefst twee uur op het programma. Na deze training werd er voor de E jeugd een mooie film gedraaid en was er natuurlijk ook patat ter afsluiting. De D en C jeugd mocht om 22 uur in geblindeerde bussen stappen waarna ze diep in het bos werden gedropt, na een pittige wandeling kwamen de eerste groepen rond middernacht terug.
Na wat eten en drinken werd het tijd om de tent op te zoeken voor de broodnodige nachtrust, het duurde echter tot na vieren voordat de rust op “de Krollenkamp was weer gekeerd. De volgende morgen werden de kids rond 7 uur gewekt voor een pittige ochtend gymnastiek verzorgt door Tim. Ondertussen werd er door chef-kok André een karrenvracht aan eieren en spek gebakken om de inwendige mens tijdens het ontbijt te voeden.
Om negen uur kwamen ook de F en E jeugd en zelfs 3 kabouters weer terug na een heerlijke nacht op hun eigen bed. Na het maken van een mooie groepsfoto ging de tienkamp van start, ook dit jaar was het jeugdbestuur erin geslaagd om een afwisselend parcours samen te stellen met behendigheid, snelheid en veel plezier. Zo moesten de groepen proberen om een konijn neer te schieten welke vrolijk door het 16 meter gebied huppelde, je kunt begrijpen dat het konijn niet aan de vele ballen kon ontsnappen en het zal ons dan ook niets verbazen dat konijn Bernard menig blauwe plek heeft opgelopen. Ook was er een snelheidsmeter die de krachtige schoten van onze jeugd ging meten, het was Marnix die met 107 km het hardste schot produceerde. De voetbal techniek werd getest bij het spel “voetbal kegel” waarbij met een drietal gericht schoten een tiental kegels moest worden omgeschoten. Het meeste plezier beleefden de kinderen echter aan de waterspelen, als eerste de lekke emmer race waarbij een emmer gevuld met water over de hoofden doorgegeven moest worden naar het eind van de rij waarna deze leeg gegooid diende te worden in een meet emmer. Helaas was de bodem van de emmer net een gatenkaas waardoor de emmer leeg liep tijdens het doorgeven en dus bleef er geen vezeltje kleding droog. Ook het levend sjoelen leverde weer mooie glijvluchten over de spekgladde baan op, waarbij af en toe de “sjoelband” het geweld niet kon verdragen en uit elkaar plofte, maar gelukkig waren er nog een paar ouders die spontaan aanboden om wat zwembanden van huis op te halen, zodat wij de hele morgen door konden sjoelen. Uiteraard was ook de zeephelling weer van de partij en deze was nog moeilijker begaanbaar dan andere jaren, dit was de verdienste van chef “glijmiddel” Henk die fanatiek smerend met zeep en water een haast onneembare vesting van de zeephelling maakte, maar het plezier was er niet minder om. Bij ieder spel was een aantal punten te verdienen waardoor er een wedstrijd element ingebracht werd, hierdoor werd er extra fanatiek aan de spelletjes deel genomen.

Na de tienkamp werd het tijd om de hongerige magen te vullen, hiervoor had de cateringploeg een lopend “knakworst” buffet klaargezet, een gestroomlijnde organisatie zorgde ervoor dat in no time alle kinderen van eten en drinken werd voorzien. Dat de kinderen uitgehongerd waren van een actieve morgen was wel duidelijk de broodjes Knakworst vonden gretig aftrek en toen iedereen verzadigd was, was er geen knakworst meer te bekennen.
Rond één uur arriveerde de familie Kiers met de Uffelter Paardentram om onze F pupillen op te halen voor een ritje naar camping “de Blauwe Haan” waar naar harte lust werd gespeeld in de speeltuin. Voor de oudere jeugd was er een voetbalparcours klaar gezet met o.a. een voetvolleybalveld, een voetbal “slagbal”veld en een reuzenballen parcours met ballen van 2 meter doorsnede waarop een speler moest worden verplaatst. Om drie uur kwamen de F pupillen terug van de camping waarna de wedstrijd tegen de papa’s en mama’s nog op het programma stond. Onder grote publieke belangstelling wisten onze jonge talenten hun ouders met 3-1 te verslaan.
Het jeugdkamp werd afgesloten met de finales voor de penalty bokaal, dit werd in iedere leeftijdscategorie een spannende strijd waarin de volgende kinderen wisten te zegevieren,
Kabouters: Roan Lefferts
F2: Briyan Baaiman
F1: Jasper Pruntel
E2: Ingo Boom
E1: Willem Mulderij
D1: Shavana Schenkel
C1M: Ilse Dolsma
C2: Levi Ekkels
C1: Marnix Kraal

Na de finale van de penalty bokaal zat het jeugdkamp er dan echt op, de kinderen werden nog getrakteerd op een ijsco. Ook kregen alle kinderen de groepsfoto mee naar huis, deze was ‘s morgens genomen en kosteloos aangeboden door foto “Prent”, Daniella onze dank hiervoor.
We kunnen mede door het fantastische weer terugkijken op een geslaagd jeugdkamp. Met maarliefst 85 kinderen was dit jeugdkamp druk bezocht, en met hulp van de vele vrijwilligers liep alles op rolletjes. Hierbij willen wij alle leiders, trainers en overige vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Wij wensen alle jeugdleden, jeugdtrainers, jeugdleiders en overige vrijwilligers een fijn en sportief voetbalseizoen toe.