Overige

Henk Baaiman, 56 jaar spelend lid VV Uffelte

Vorige week zondag (18 mei 2014) heeft Henk Baaiman zijn laatste thuiswedstrijd gespeeld voor VV Uffelte.

IMG_9310

Henk, geboren op 29 december 1948, nu nog 65 jaar, maar volgend jaar 67. Vroeger mocht je vanaf 10 jaar lid worden van de VV. Henk is nu dus 56 jaar lid van de voetbalvereniging Uffelte. Wanneer we er vanuit gaan dat we gemiddeld 24 wedstrijden per seizoen voetballen, dan heeft hij ruim 1300 wedstrijden gespeeld voor VV Uffelte.
Er is in het bestaan niet één speler geweest die het zo lang als voetballer heeft volgehouden als Henk. Daarvoor onze complimenten. Hilbert Middelveld was net ietsje jonger (62 jaar) dan Henk toen hij stopte, maar die is wel wat op latere leeftijd begonnen.

Henk speelt al jaren op de rechtsback positie. Zelfs al in 1967 toen hij kampioen werd met de A-junioren. Dit team verloor alleen de laatste wedstrijd in Vledder tegen BEW A1. De rest van het seizoen zijn ze onverslagen doorgekomen.

Uit een elftalopstelling van 6 september 1970, Uffelte 3, blijkt dat Henk ook nog een tijdje keeper is geweest in zijn voetballoopbaan.

Zelfs in de periode dat Henk en Jansje in Meppel hebben gewoond bleef Henk trouw aan VV Uffelte. Vanaf eind 1973 tot begin 1983 hebben ze aan het Jufferenpad in Meppel gewoond. Henk ging elke zondagmorgen naar Uffelte want er moest gevoetbald worden. Hij werd dan meestal weer thuis gebracht door een paar medespelers en die bleven dan de rest van de zondag ook nog op visite. Echte dorst was geen sprake meer van maar er werden nog wel een paar flesjes van het dopje ontdaan….

Het is niet alleen het spelletje wat Henk bindt aan de club want er is meer.
Als er werk verricht moet worden op de Krollenkamp dan is Henk van de partij. Ik denk dat Henk bijna elke steen en elke tegel die hier rondom de kantine en de kleedkamers zijn gelegd in zijn handen heeft gehad. De vereniging is erg blij met dit soort mensen. Zonder hen wordt een club in stand houden steeds moeilijker. Wij zijn van dit soort leden afhankelijk.

De laatste jaren moet Henk zo nu en dan een wedstrijd overslaan omdat het Motorcrossen van zoon en kleinzoon ook een hele leuke hobby is en Henk daar ook nog wel wat vrije tijd in steekt. Jansje gaat dan ook graag mee om de kleinzoon te zien crossen.

Wij willen Henk hierbij danken voor de loyaliteit aan de vereniging en natuurlijk ook Jansje als steun en toeverlaat.

Ook na je voetbalcarrierre zullen we je nog regelmatig tegenkomen, want Mans heeft nog een vacature in de gouden ploeg voor jou.

IMG_9274 IMG_9299 IMG_9277

 

 

Related Posts