Wedstrijdverslag

Gestaakte wedstrijd in overtuigende winst omgezet.

Veertien dagen geleden werd de voetbalwedstrijd op “de Krollenkamp” tussen Uffelte 1 en Scheerwolde 1 gestaakt vanwege een vermeende beenbreuk van de Uffelter speler Gert Smit. De wedstrijd werd in de 32e minuut door de scheidsrechter gestaakt bij een stand van 1-0
in het voordeel van Uffelte.

Het nog resterende deel van deze wedstrijd, nog 58 minuten, werd gistermiddag op “de Krollenkamp” afgewerkt. Uffelte had vorige week zondag uit tegen Diever-Wapse een behoorlijke off-day want na 5 gewonnen wedstrijden kreeg Uffelte klop met maar liefst 5-1. De grote vraag was of Uffelte voor de resterende 58 minuten tegen Scheerwolde nog last had van deze nederlaag.

De scheidsrechter begon om 14.00 met een scheidsrechtersbal op de middenstip. Afgesproken was om de eerste helft eerst helemaal af te maken met de nog resteren 12 minuten spelen, daarna een wat kortere pauze te houden en dan de resterende volledige tweede helft te spelen.
In de eerste 12 minuten golfde het spel op en neer waarbij beide partijen wel enige kansen kregen. De kansen van Uffelte waren iets groter in aantal dan die van Scheerwolde maar gescoord werd er niet in die twaalf minuten.

Na de pauze nam Uffelte al gauw het initiatief en dat resulteerde na 15 minuten spelen in een aanval over de rechterkant op het doel van Scheerwolde.  Uit een prachtige voorzet van Hendri Berends kopte Rik Meijer de bal tegendraads voor de keeper langs in de uiterste hoek. Een perfecte kopbal en daardoor een prachtig doelpunt. Dat betekende 2-0 in het voordeel van Uffelte. Scheerwolde leek enigszins aangeslagen door deze goal en Uffelte voerde de druk op. Een keurig ingespeelde bal door Rik van Eeks op Rik Meijer werd oor laatstgenoemde in
de draai net over geschoten. Een door Scheerwolde genomen hoekschop werd door Uffelte goed uitverdedigd. Uffelte kwam met een heel snelle uitval via Silvain Timmerman en Hendrik Drees dicht bij het doel van Scheerwolde. Silvain Timmerman speelde met een steekpass Hendrik Drees aan en die bedacht zich geen moment en schoot keihard langs de keeper van Scheerwolde in de uiterste hoek van het doel waarbij de bal de binnenkant van de paal nog schampte, 3-0 voor Uffelte.

Scheerwolde raakte enigszins gepikeerd door deze 3-0 achterstand en er werden enige gele kaarten getrokken door de scheidsrechter. Hierbij was ook een kaart voor de speler van Scheerwolde die veertien dagen eerder ook een gele kaart had gekregen in verband met de blessure van Gert Smit.
Voor de desbetreffende speler betekende dat de tweede gele kaart en hij kon dus de kleedkamer opzoeken, waardoor Scheerwolde de laatste 15 minuten met een man minder kwam te spelen.

Uffelte ging door en er waren nog kansen voor respectievelijk Silvain Timmerman en Eddie Tuin, waarbij laatstgenoemde vanaf 5 meter eigenlijk niet kon missen maar het toch…Even later was het weer raak voor Uffelte door wederom een treffer van Rik Meijer die de bal geplaatst voorbij de keeper bovenin de hoek prikte (4-0).Bij afwezigheid van Mark Liezen stond Rik Meijer deze middag voor de eerste keer in de spits en hij was dus zeer succesvol met twee prachtige doelpunten. Hierna liet Uffelte de teugels enigszins vieren en nam Scheerwolde wat meer het inititatief. Dit resulteerde 10 minuten voor het einde nog in een strafschop die door velen werd gezien als een goedmakertje van de scheidsrechter omdat de overtreding buiten het zestienmetergebied werd gemaakt. Een kopbal van Uffelter Jordy Scheper ging net over de lat en een vrije trap van Scheerwolde ging hoog over het doel van Uffelte. Dit waren de laatste wapenfeiten van deze wedstrijd.

Een terechte overwinning voor Uffelte dat daarmee de koppositie in de 5e klasse C weer wist over te nemen van Wapserveen. Aanstaande zondag speelt Uffelte thuis Old Forward uit Frederiksoord die ook tot een geduchte concurrent van Uffelte mag worden gerekend.

De supporter.

 

Related Posts