Bestuursmededeling Jeugd

Geslaagde avond voor C- en D-jeugd met medewerking van Scheidsrechtersver. Meppel e.o.

IMG_0229 IMG_0230 IMG_0232IMG_0231

Dinsdagavond 29 april werd er door de voetbalvereniging Uffelte (André Berkhout en Koos Hooijer) in samenwerking met de Scheidsrechtersvereniging Meppel en Omstreken (SMO) een avond over spelregels gehouden in de kantine van de voetbalvereniging.

Hiervoor waren de C-junioren en de D-pupillen uitgenodigd.
Ook waren leiders/trainers en assistent-grensrechters van deze teams uitgenodigd.

In totaal kwamen er dertig jeugdleden op deze avond af, helaas waren de leiders/trainers en assistent-scheidsrechters minder goed vertegenwoordigt.

Vanuit de Scheidsrechtersvereniging Meppel en Omstreken (SMO) waren de heren Jan Willem Roesink en Bertus Spijkerman aanwezig.

De avond werd gestart met de behandeling van de spelregels die het voetbal rijk is. Door middel van vragen aan de jeugd voor te leggen werden de regels behandeld.
Met name de buitenspelregel werd door middel van beelden ondersteunt, dit verduidelijkte de situatie van strafbaar en niet strafbaar buitenspel.
Nadat alle spelregels behandeld waren was het tijd voor een kleine pauze.

Na de pauze was het tijd voor een kleine kwis waarbij de kennis van de jeugdleden werd getest.
Bij elke vraag werden twee antwoorden gegeven, waarvan er 1 goed was.
Door middel van het opsteken van een gele of een rode kaart kon men kenbaar maken voor welk antwoord men ging.
Hierbij bleek dat het goed beantwoorden nog niet altijd meeviel, ondanks dat men de nodige tijd kreeg.

Door Jan Willem werd hierbij nog even genoemd dat een scheidsrechter meestal 1 a 2 seconden heeft om te beslissen wat hij moet doen…..

Uiteindelijk bleek dat niemand alle vragen goed had beantwoord, de meesten hadden echter wel meer dan de helft goed.
Dat is niet slecht voor een klein avondje spelregels.

Ter afsluiting werden de heren van de SMO bedankt voor hun inzet deze avond en kon een ieder weer een stukje wijzer huiswaarts keren.