Jeugd

Wedstrijdverslag D1 van 6 april

Uffelte D1-Dwingeloo D3

Zaterdag 6 april stond de tweede wedstrijd van deze competitie tegen Dwingeloo op het programma, de eerste wedstrijd werd onder barre omstandigheden gespeeld in Dwingeloo. Deze wedstrijd werd door onze jongens met 4-5 gewonnen, hiervoor was wel een inhaalrace nodig omdat Dwingeloo snel in de wedstrijd een 4-0 voorsprong had genomen. Eindelijk kon er vandaag onder een strak blauwe hemel met een stralend zonnetje gevoetbald worden, de temperatuur was nog niet wat we mogen verwachten begin april, maar het was toch eindelijk aangenaam voetbalweer. Na een goede warming up en een uitgebreide wedstrijdbespreking waren onze boys klaar voor de wedstrijd en waren ze er stellig van overtuigd dat er vandaag een goed resultaat behaald ging worden.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Silvain werd Dwingeloo gelijk onder druk gezet wat ervoor zorgde dat Dwingeloo onrustig speelde en veel balverlies leed. Wij hadden dan ook al gauw de eerste kans van de wedstrijd, maar helaas had spits Pim zijn vizier nog niet scherp gesteld. Na een kleine tien minuten had onze werklust dan wel resultaat, een corner van ons kon door Dwingeloo niet weg gewerkt worden en via een goed jagende Clemens kwam de bal bij Levi, deze leverde een puike voorzet af welke door Pim tot doelpunt werd gepromoveerd. Na de 1-0 namen wij wat gas terug wat Dwingeloo de kans gaf om ook aan aanvallen te denken, mede door kleine foutjes van Dylan en Daan die een paar keer over de bal heen trapten in plaats van er tegenaan kreeg Dwingeloo een paar kleine kansjes, maar tot scoren kwamen ze niet. Na 20 minuten spelen leken wij Dwingeloo een handje te helpen, een aanval van Dwingeloo werd door Chris goed onderschept. De terugspeelbal van Chris was echter aan de harde kant en werd gespeeld op Remco zijn rechter been, dit is niet wat je noemt zijn sterkste been. Wat Remco met de terugspeelbal van plan was weet bijna niemand, maar hij raakte de bal finaal verkeerd waarbij deze als een vuurpijl recht omhoog ging en niet naar voren maar richting ons eigen doel. Onze doelman had hierbij over geluk niet te klagen want de bal plofte net naast het “engeltje” boven op de lat en werd gepromoveerd tot corner voor Dwingeloo. Met nog vijf minuten spelen in de eerste helft bouwden wij weer aan een nieuwe aanval, via het middenveld werd de bal gespeeld op Twan. De bal werd door Twan aangenomen waarbij hij uit zijn ooghoek Diederik de diepte in zag gaan, met een ragfijne pass wist Twan de bal bij Diederik te bezorgen. De bal werd door Diederik goed aangenomen en de weg naar het doel was voor hem vrij, Diederik loste vanaf de rand 16 een vlammend schot welke door de keeper van Dwingeloo alleen werd gehoord en achter hem tussen de palen vloog (2-0). Juichen om zijn prachtige doelpunt kon Diederik helaas niet want de speler van Dwingeloo die hem van scoren probeerde af te houden werkte hem na zijn schot tegen de grond en viel bovenop zijn knie. Werk aan de winkel voor de verzorger die kwam gauw met een tas met ingestraald wonderwater om de zere knie te behandelen en er voor te zorgen dat Diederik tot de rust in het veld kon blijven staan. Na de verzorging kon Diederik weer verder, maar lopen als een Kieviet was er tot de rust niet meer bij.

De rust werd bereikt met een mooie 2-0 voorsprong en iedereen was al in de veronderstelling dat de overwinning ons niet meer kon ontgaan. Het was nu voor de coach dus zaak om iedereen scherp te houden en ervoor te zorgen dat we de tegenstander niet gingen onderschatten. Na iedereen weer op scherp gezet te hebben konden we weer aan de tweede helft gaan beginnen.

Al snel in de tweede helft gaf Diederik aan dat hij niet verder kon en gewisseld moest worden, Jochem kwam zijn plek op rechts half overnemen. De mannen van D1 gingen in de tweede helft vrolijk verder met aanvallen en dit leverde ook een paar mooie kansen op. Al binnen 10 minuten in de tweede helft wist de goed spelende Jonathan het net te vinden, een mooie pass van Tom werd door Jonathan goed aangenomen waarna hij zichzelf goed vrij speelde en mooi binnen schoot. Vlak na de 3-0 was het opnieuw raak, een mooie voorzet van Twan werd door Levi goed ingeschoten (4-0). Na deze goal wist Dwingeloo even onder onze druk uit te komen en kon er door de gasten weer aan aanvallen gedacht worden, maar onze verdediging was vandaag niet van plan om een tegengoal te incasseren. Dwingeloo werd dan ook ver van ons doel afgehouden en lukte dat de verdediging een keer niet dan was Remco er om zijn doel schoon te houden. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok ging onze kleine voorstopper Daan weer eens voorop in de strijd en zette hiermee Dwingeloo al op eigen helft onder druk wat balverlies inleidde. De bal werd op de rechterflank onderschept door Frank die een pass gaf op Twan, Twan speelde de bal in op de mee op gekomen Daan die in de zestien de bal mooi aannam. Daan die een verdediger in zijn rug had wist zichzelf mooi vrij te spelen en uit de draai schoot hij op doel, de keeper verkeek zich volledig op dit mooie schot en de bal belande bij de tweede paal in het doel. Door deze treffer bekroonde Daan een goede wedstrijd met zijn eerste doelpunt dit seizoen in D1. De honger was na de 5-0 nog niet gestild en wederom gingen wij weer vol in de aanval, via Chris kwam de bal bij Twan die een mooie voorzet afleverde. De voorzet kon door Dwingeloo in eerste instantie nog worden weg gewerkt, maar met de geboden rebound wist de aanstormende Jonathan wel raad, hij bedacht zich niet en schoot feilloos de 6-0 binnen. Vlak voor tijd kreeg Dwingeloo nog een mogelijkheid om de eer te redden, een hoge voorzet glipte door de vingers van Remco en plofte vlak achter hem voor de doellijn neer, Remco werd dit keer gered door Levi die de bal net voor de lijn wegschoot voordat de aanstormende spits van Dwingeloo succesvol kon worden. Zo was het engeltje op de lat Remco wederom goed gezind en konden wij de wedstrijd zonder tegentreffer afsluiten, een mooie clean sheet zoals ze dat in Engeland noemen.

Met deze 6-0 overwinning komt D1 op een mooie 2e plaats in de stand te staan, met 2 punten minder dan koploper Olde Veste ’54 is alles nog mogelijk. Om voor het kampioenschap mee te blijven strijden, moeten we wel blijven winnen natuurlijk. volgende week komt Alcides uit Meppel op bezoek, dit is de rode lantaarn drager in deze competitie, maar van onderschatting mag natuurlijk geen sprake zijn. Er is voor de trainers André en Erwin dan ook een mooie taak weggelegd om het team tijdens de trainingen weer op scherp te zetten voor deze confrontatie.